Voelde het de afgelopen maanden soms alsof Siri, Alexa of Google assistant het enige sociale contact was dat je had? Of misschien wel als je enige vriend? In deze film gaat het zelfs een stapje verder en ontwikkelt het systeem genaamd Samantha zich tot de ideale vriendin voor Theodore. Niet zo gek natuurlijk, want Samantha klinkt als Scarlett Johansson. Maar is het verre toekomst zoals te zien in Bladerunner 2049 of zijn we er dichterbij dan we denken?

Je Siri, Alexa of Google Assistant mag gratis mee, maar een menselijke date is misschien net iets leuker.

Over de film:
Theodore Twombly verdient zijn geld door middel van schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, wat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen.

Regie: Spike Jonze
Cast: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde, Chris Pratt en de stem van Scarlett Johansson
Jaar: 2013
Lengte: 126 minuten
Voertaal: Engels als ook Engels ondertiteld

NB: Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de vertoningen alleen toegankelijk met de CoronaCheck app of op vertoon van een vaccinatiebewijs.

Meer informatie:

  • Datum: woensdag 9 februari 2022
  • Tijd: 19.30-21.45 uur Inloop: 19.00u
  • Locatie: Aula, Erasmus Gebouw campus Woudestein
  • Toegang: € 4,-

 

NB: Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de vertoningen alleen toegankelijk met de CoronaCheck app of op vertoon van een vaccinatiebewijs.

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam.

Her (2013) - Trailer Bron: youtu.be