De opbrengst van de kaartverkoop zal overgemaakt worden naar het EUR Student Emergency Fund om financiële steun te bieden aan EUR studenten die getroffen zijn door de oorlog in Oekraïne.

Over de film
Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een ‘praktische handleiding’ voor het overleven in zo’n hel. In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news?

Met acteurs en inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op social media om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Zijn episodische fictionalisering, die hem de prijs voor Beste Regie opleverde in het Cannes-programma Un Certain Regard, benadrukt het groteske van situaties die vreemd en verontrustend zijn. Vol gitzwarte humor toont Loznitsa ons een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie.

Regie: Sergei Loznitsa
Cast: Valeriu Andriuta, Thorsten Merten, Sergei Kolesov
Jaar: 2018
Lengte: 121 minuten
Voertaal: Oekraïens, Russisch, Engels, Engels ondertiteld

Meer informatie:

  • Datum: woensdag 6 april 2022
  • Tijd: 20.00-22.15 uur Inloop: 19.30u
  • Locatie: Aula, Erasmus Gebouw campus Woudestein
  • Toegang: € 4,-

 

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam en Eastern Eureopean Student Association.

Bron: youtu.be