Over de film: Amélie of Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain voelt soms aan als een sprookje en werd de grote doorbraak van Audrey Tatou naar Hollywood.

De kleine Amélie Poulain groeit op met een ernstig gebrek aan liefde en aandacht. Haar vader raakt haar nooit aan en haar moeder komt onder een zelfmoordenaar die van een toren springt terecht. Daarom sluit Amélie zich op in haar eigen droomwereld, samen met haar suïcidale goudvis. Eenmaal wat ouder en op zichzelf wonend in de Parijse wijk Montmartre, vindt ze op een dag achter een muur van haar appartement een doosje met spullen van een vorige bewoner. Geraakt door de inhoud, gaat ze op zoek naar de eigenaar. Op haar zwerftochten door Parijs ontmoet ze een heleboel mensen die vastzitten in gemis en spijt. Daarop besluit Amélie het lot van de mensen om haar heen wat te verlichten, wat ze op zeer originele en onconventionele manier doet. Overal waar ze komt, weet Amélie harten te doen smelten.

Deze Franse romantische komedie is een heuse klassieker en inmiddels 20 jaar oud. Toentertijd al een succes met vijf Oscarnominaties, maar een film van alle tijden en nu nog steeds een echte oppepper. De prachtige muziek van Yann Tiersen maakt het helemaal af. Een film die iedereen een keer gezien moet hebben!

Regie: Jean-Pierre Jeunet
Cast: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus e.a.
Lengte: 120 minuten
Jaar: 2001
Taal: Frans, Engels ondertiteld

Let op: Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de vertoningen alleen toegankelijk voor EUR-studenten en/of medewerkers met hun ERNA ID.

Amélie (2001) - Trailer Bron: youtu.be

Meer informatie:

  • Datum: woensdag 6 oktober 2021
  • Tijd: 20.00-22.00 uur Inloop: 19.30u
  • Locatie: Aula, Erasmus Building, campus Woudestein
  • Toegang: € 4,-
  • Let op: Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de vertoningen alleen toegankelijk voor EUR-studenten en/of medewerkers met hun ERNA ID.

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met ESN Rotterdam.