Het thema is Educatie versus regelgeving. Moeten we ons richten op onderwijs of moeten we reguleren en innoveren? Kunnen we het gedrag van mensen snel genoeg veranderen? Wat is de rol van bedrijven? Zal de Conventie Over Klimaatverandering iets veranderen?

Experts

Emma Clemens zal de discussie leiden. Emma is de VN-jeugdvertegenwoordiger voor duurzame ontwikkeling en student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar primaire focus is het integreren van duurzaamheid in het onderwijs aan studenten en kinderen. Ze heeft uit de eerste hand ervaring met het omgaan met wetgevers en beleidsmakers vanuit een studentenperspectief. Wat is onze rol als studenten? Moeten we meer onderwijs eisen?

Anne Huibrechtse van Deloitte is een van onze experts. Anne is Sustainable Leader binnen Deloitte Risk Advisory. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in zowel de private als de publieke sector, waardoor samenwerking tussen organisaties mogelijk is binnen de uitdaging van duurzame transities. Hoe kunnen we duurzaamheid als een zakelijke kans gebruiken? Wat is het effect van regulering op het bedrijfsleven?

Ellen Hey is nog een van onze experts en hoogleraar internationaal publiekrecht. Ze heeft uitgebreide kennis van het Verdrag inzake klimaatverandering en publiceert vaak over milieuwetgeving. Bovendien heeft ze voor verschillende overheids- en internationale organisaties gewerkt, zoals de U.N. Food and Agriculture Organization, het U.N. Development Program, het U.N. Environment Program en de Wereldbank.

De laatste expert wordt nog aangekondigd, houd de evenementenpagina in de gaten.

Entree: Gratis

Locatie: Sanders 0-04

Klik hier om je aan te melden.