Het verlangen om een welvarende planeet achter te laten voor toekomstige generaties verenigt ons allemaal, ongeacht ons vakgebied of onderzoeksveld.

Op dit moment schiet de traditionele universitaire opzet echter tekort in het aanpakken van de grote duurzaamheidsuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Samenwerking en innovatie worden beperkt door disciplinaire grenzen en lineaire kennisoverdracht.

Maar universiteiten hebben het potentieel om de weg te leiden naar duurzaamheid. In heel Nederland beginnen universiteiten (van toegepaste wetenschappen) duurzaamheid te integreren in hun werkzaamheden, onderzoek en onderwijs. Toch moet er meer worden gedaan. Hoe kunnen we deze inspanningen verder verbeteren en elkaars impact vergroten?

Nu is het tijd voor ons om samen te werken

De EUR Sustainability Summit 2024 nodigt studenten en personeel van de EUR-gemeenschap uit om samen te komen inzichten te delen en gezamenlijke strategieën te bedenken. Ook collega’s van andere hogeronderwijsinstellingen in heel Nederland zijn meer dan welkom.

Jouw stem is nu meer dan ooit cruciaal

Het doel van de Summit is ervoor te zorgen dat iedereen vertegenwoordigd is: studenten, personeel en onderzoekers. Door middel van workshops en hands-on sessies wordt actief deelname aan besluitvorming aangemoedigd.