Wegens doorslaggevend succes herhaald: een filmvertoning speciaal voor studenten en medewerkers in het kader van het Official Partnership tussen de EUR & IFFR. Tegen een sterk gereduceerd tarief (studenten €5,- /medewerkers €8,-) zie je een van de beste films van International Film Festival Rotterdam. We vertonen de Zuid-Afrikaanse film Wizard (2017).

Wizard is een hilarisch in-your-face avontuur wat zich afspeelt in een Zuid-Afrikaans Township en focust op de beste vrienden Lefa en Papi. Ze dromen van rijkdom en meisjes, iets wat ze voor elkaar proberen te krijgen met het kweken van hun eigen wiet. Helaas blijkt de realiteit minder makkelijk te verlopen als gedacht.

Meer informatie over de film:
Tienervrienden Lefa en Pai groeien op in de township Atteridgeville, waar ze proberen geld te verdienen met het kweken en verkopen van marihuana om zo aan de armoede te ontsnappen Lefa heeft net gehoord dat hij aangenomen is op de universiteit, maar hij weet niet zeker of zijn ouders het wel kunnen betalen. En Papi heeft altijd geld nodig om in zijn iets te uitbundige levenstijl te voorzien.

De film volgt de vrienden wanneer zij bepalen om hun levens naar een hoger plan te tillen. Ze willen nieuwe klanten en willen worden ontmaagd. Ze ontmoeten op beide vlakken geschikte kandidaten, maar de dingen lopen uiteraard anders dan ze hadden gehoopt.

Wizard is een hilarisch modern sprookje, verteld door drie buitenstaanders die observeren en becommentariseren vanaf de veranda. Naast de grappen en bizarre events laat de filmmaker/stand-up comedian Kagiso Lediga ook het harde leven in de townships zien.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Dy5pRwHxfGw

Tickets: vanaf €5,- (verkrijgbaar via de IFFR webshop en op de avond zelf)