De kersverse Dichter des Vaderlands – de naam wordt half januari in NRC bekendgemaakt – zal deze avond voordragen. Myrte Leffring treedt op, begeleid door muzikant Marijn van de Ven. Thomas Heerma van Voss reflecteert op zijn fascinatie voor de relatie tussen hiphop en poëzie.

Het programma wordt opgeluisterd met onder meer een op bijzondere wijze gepresenteerd fragment van een gedicht van Tom Lanoye, de schrijver van het poëziegeschenk 2019. En uiteraard met korte interviews met de Dichter des Vaderlands en Thomas Heerma van Voss. Poetry International blikt deze avond alvast vooruit op het aanstaande vijftigste festival.

Myrte Leffring (1973) is dichter, literair docent en eigenaar van tekstbureau Wolken van krijt. Haar poëziedebuut Om je schouders hang ik de nachten verscheen in 2015 bij Van Gennep,  opgevolgd door De tere bloemen van het verstand (2016). Zij is bureauredacteur voor poëzietijdschrift Awaterorganisator voor Turing Gedichtenwedstrijd, docent bij Poetry Academy en poëzieprogrammeur voor festivals als Woordnacht en Wonderfeel.

Thomas Heerma van Voss (1990) schreef onder meer de romans De Allestafel en Stern (2013) en de verhalenbundel  De derde persoon (2014). In 2017 verscheen de non-fictie-bundel Plaatsvervangers. Hij publiceert interviews, verhalen en artikelen in onder meer  De Groene Amsterdammer en op De Correspondent.

Tickets: 8,50 via https://leeskabinet.stager.nl/web/tickets/289490