Na meer dan een jaar in de bios, nu bij ons te zien! Ervaar zelf hoe econoom Rolf Winters met zijn familie op een 5 jaar durende reis vertrekt en hoe dit hun maar ook vele andere levens veranderd.

Studium Generale en de Erasmus Sustainability Hub nodigen je uit voor de vertoning van de documentaire “Down to Earth”! In deze krachtige documentaire volgen we een Londens/ Nederlands gezin dat zich losmaakt van de maatschappij en op zoek gaat naar een nieuw perspectief op het leven.

Bedrijfseconoom Rolf Winters en zijn gezin gaan op een 5-jarige reis om de wijsheid van de “Earth Keepers” te ontdekken. Alles wat ze hebben: een rugzak en camera’s, geen bemanning of productieteam. Tijdens hun reis ontmoet het gezin verschillende inheemse gemeenschappen die nog steeds in harmonie leven met de natuur, ver weg van alle technologieën en moderne samenlevingen.

Down to Earth is meer dan een film. Het is een spiegel voor de mensheid, een weerspiegeling van onze geciviliseerde wereld en een middel om ons te herinneren aan onze verantwoordelijkheid voor en verbinding met de aarde.

Het pleit voor door mensen aangestuurde verandering naar een betere en duurzamere toekomst. De “Earth Keepers” die familie Winters/Heinen ontdekt tijdens hun reis leren ons dat we niet hoeven te wachten totdat systemen of leiders de status-quo veranderen. In plaats daarvan kunnen we zelf initiatieven nemen en een verschil maken!

Om je op weg te helpen, zullen Frank Oddens en Pieter-Paul van Beek (EUR-alumni en ex-CEO van CCS) een interactieve discussie leiden over bewust leiderschap.

Beiden zijn betrokken geraakt bij de documentaire Down to Earth, en Frank kreeg zelfs de kans om een ​​aantal van de geportretteerde inheemse gemeenschappen te bezoeken tijdens een 7-daagse reis met de regisseur.

Na de discussie nodigen we je graag uit voor een drankje bij  Café in de Smitse om iets te drinken en om na te praten! Je krijgt waarschijnlijk ook de kans om meer vragen te stellen aan Frank Oddens en Pieter-Paul van Beek, omdat de kans groot is dat ze meegaan voor een drankje.

Meer informatie:
Datum: 29 november 2018
Tijd: 19.30u (Inloop: 19.00u)
Locatie: Erasmus Paviljoen, Theaterzaal

Ticket informatie 
Toegang: gratis
Aanmelden aanbevolen

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met Erasmus Sustainability Hub.

Meld je aan! | Facebook event