De moeder van filmmaker Iván Guarnizo werd in 2004 gekidnapt door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. Pas na twintig maanden kwam ze vrij. Ze overleed zes jaar later, kort na de start van het overleg tussen de FARC en de Colombiaanse regering, dat in 2016 resulteerde in een vredesakkoord.

Nu het ruim vijftig jaar durende, bloedige conflict voorbij is, zien Iván en zijn broer eindelijk kans om dit deel van hun familieverleden onder ogen te komen. Toen hun moeder nog leefde, stonden ze niet open voor de verhalen die ze vertelde over haar tijd in de jungle, maar nu beginnen ze het gedetailleerde dagboek te lezen dat ze bijhield tijdens haar gevangenschap. Ze besluiten het pad terug te volgen naar de plek waar ze ontvoerd werd en proberen in contact te komen met haar bewakers. Zo ontmoeten ze uiteindelijk Güérima, die veelvuldig – en met genegenheid – in het dagboek wordt genoemd.

On the Other Side/Del otro lado is een vaak pijnlijk, maar vooral liefdevol verslag van een zoektocht naar wederzijds begrip. Iván vraagt zich af of hij, net als zijn moeder, tot vergeving in staat is. De ontmoeting met Güérima blijkt een schokkend en ontroerend kantelpunt.

Ana Uribe Sandoval (ESHCC professor of Media in Latin-America) zal de inleiding verzorgen en de Q&A met Iván Guarnizo begeleiden.

De film is Spaans gesproken en engels ondertiteld.

Meer informatie:

  • Datum: donderdag 31 maart 2022
  • Tijd: 19.00-21.15 uur Inloop: 18.30u
  • Locatie: Erasmus Paviljoen, campus Woudestein
  • Voertaal: Engels of engels ondertiteld
  • Toegang: Gratis, reserveren aanbevolen

 

Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met Ana Uribe Sandoval (ESHCC professor of Media in Latin-America).

On The Other Side - Trailer Bron: vimeo.com