Tijdens deze tweede lezing in de reeks Feit & Fictie gaat dermatoloog Bing Thio in op de huid. Wat doet de huid precies en welke misconcepties zijn er? Kan het ook faliekant misgaan als je de verkeerde trends nadoet? Kom langs bij deze lunchlezing, pak een broodje, en stel alle vragen die je mogelijk hebt over de huid!

Dr. Bing Thio is dermatoloog bij het Erasmus Medisch Centrum waar hij mensen helpt en onderzoek doet naar immunologische (huid)aandoeningen zoals psoriasis en eczeem. De laatste jaren richt zijn onderzoek zich vooral op de effecten van klimaat en luchtvervuiling op de huid en op de rol van microbiota in immuunziekten, waarbij samengewerkt wordt met de universiteiten in Indonesie en Thailand.

Deze lezing is onderdeel van de lunchlezingenreeks over Feit & Fictie in de geneeskunde, georganiseerd door de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam en Studium Generale. Op dinsdag 21 november spreekt prof. dr. Andrea Evers over het placebo-effect en op woensdag 6 december is dr. Maartje Louter te gast over het (on)belang van slaap.

Meer informatie
Datum: Dinsdag 28 november 2023
Tijd: Inloop: 12:15-13:15 uur (inloop vanaf 12:10 uur)
Locatie: Collegezaal 2, Onderwijscentrum Erasmus MC
Moderatie: David Boeren

Ticket informatie
Toegang: gratis

Deze lezing is onderdeel van de lunchlezingenreeks over Feit & Fictie in de geneeskunde, georganiseerd door de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam en Studium Generale.