Dat technologie ons leven te vergemakkelijkt is wel duidelijk; wie heeft geen Felyx-app, Instagram, of Gorillaz voor boodschappen? Maar er zit ook een grote schaduwzijde aan: deze snufjes leveren data op die je vaak ongemerkt deelt of kunnen leiden tot hackaanvallen of het stelen van je identiteit. Hoe kunnen we onszelf beschermen? En sturen we die pikante foto echt alleen naar onze (bed)partner, of kijkt ongevraagd de halve digitale wereld mee?

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed jarenlang onderzoek naar de digitale wereld. Hij begon als leek, maar won steeds meer het vertrouwen van bronnen, die hem de schaduwkant van de moderne wereld toonden. In de lezing ‘De schaduwzijde van digitalisering’ vertelt Modderkolk over hoe groot onze afhankelijkheid van technologie is en welke risico’s dat met zich meebrengt.

Huib Modderkolk is onderzoeksjournalist bij onder meer de Volkskrant. In talkshows vertelt hij op verhelderende wijze over geheime diensten en digitalisering. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018) en zijn boek Het is oorlog maar niemand die het ziet werd genomineerd voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek.

Meer informatie:

  • Datum: Woe 18 mei 2022
  • Tijd: 16:00 – 17:30 uur (inloop 15:45 uur)
  • Locatie: Theaterzaal Erasmus Paviljoen, campus Woudestein
  • Moderatie: Lenya Slierendrecht
  • Toegang: Gratis