Dankzij de eerste waarneming van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend (op 100 meter afstand van het Onderwijscentrum!) won Kees Moeliker een Ig Nobelprijs voor ‘onderzoek dat je eerst aan het lachen maakt en daarna aan het denken zet’ en ontwikkelde hij zich tot dé expert in opmerkelijk diergedrag. Door zijn wereldwijde netwerk durft de ‘Eendenman’ – zoals zijn toepasselijke bijnaam luidt – gerust te stellen dat als er ergens op deze planeet een dier zich misdraagt, hij hiervan op de hoogte is. 

In de eerste lezing in de lunchlezingenserie Dier-en-arts, vertelt Moeliker over o.a. zijn beroemde eend, de kikker die probeerde te paren met een goudvis en andere dieren die het biologieboek te buiten gingen. Ook geeft hij tips hoe je de Ig Nobelprijs kan winnen, of juist niet.

Kees Moeliker is bioloog, European Bureau Chief of Improbable Research en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is auteur van ‘De eendenman’, ‘De kloten van de mus’ en ‘De bilnaad van de teek’. Hij publiceert met regelmaat in NRC Handelsblad.

Inclusief gratis broodje.

Meer informatie
Datum: Din. 23 april 2019,
Tijd: 12.30 -13.30 u (Inloop vanaf 12.15 u)
Locatie: Collegezaal 1 Onderwijscentrum Erasmus MC
Moderatie:  Gert-Jan Kleinrensink

Ticket informatie
Toegang
: gratis

Klik hier voor het Facebook event!

I.s.m. Capita Selecta – MFVR.