Wat doe je als je nergens thuishoort? Wanneer je een verbinding met de wereld om je heen verlangt, maar je faalt, keer op keer. In Dark Paradise strijden elf individuen tegen eenzaamheid. Geïsoleerd van elkaar snakken ze naar structuur, herkenning en vooral contact. Zullen ze erin slagen om uit hun isolement te komen? Zullen ze de weg terug vinden naar menselijk contact?

Dark Paradise is een dansfilm gechoreografeerd door Yannick Wagenaar en geregisseerd door Justin Bekker. De maatschappelijke gevolgen van de lockdown die iedereen moest doorstaan waren de inspiratie en het uitgangspunt voor deze productie. Op repetitieve technobeats en melancholische soundscapes werden elf dansers uitgedaagd om hun eigen herinneringen aan de afgelopen twee jaar te onderzoeken. Het resultaat is een energieke en emotionele filmische ervaring die de menselijke veerkracht bestudeert. Of je nu een dansliefhebber bent of niet, iedereen zal zichzelf herkennen in deze reis die onze duisternis, verlangens en sterke punten laat zien.

Na de vertoning zal choreograaf Yannick Wagenaar ons vergezellen voor een Q&A geleid door Débora Póvoa (ESHCC-docent Arts, Culture and Media en een van de dansers in Dark Paradise). In dit gesprek gaan ze in op het creatieve proces achter Dark Paradise en reflecteren ze op bredere vraagstukken op het snijvlak van media en culturele productie, zoals de mogelijkheden die film biedt om dans vast te leggen en hoe nieuwe technologieën de artistieke productie beïnvloeden.

Dark Paradise is een productie van 010 DANCE Programm, een Rotterdamse dansgemeenschap.

Meer informatie:

  • Datum: 16 Juni 2022
  • Tijd:
    16:30 – 17:30: welkomstdrankje
    17:30 – 19:00: vertoning Dark Paradise + Q&A
  • Locatie: Aula, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Moderatie: Débora Póvoa (ESHCC docent Arts, Culture and Media)
  • Toegang: gratis

 

Georganiseerd door Studium Generale en Débora Póvoa (ESHCC docent Arts, Culture and Media) 

Bron: vimeo.com