Casablanca staat hoog in de lijstjes van beste films ooit – niet in de laatste plaats dankzij de hoofdrollen van Ingrid Bergman en Humphrey Bogart. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

Casablanca speelt op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten en hopen op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal broeit een schemerwereld waar werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

In Casablanca combineert Wubbe verschillende disciplines op een draaiend podium: dans in verschillende stijlen, circus en muziek. Het bekende lied uit de film As time goes by komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug. Daarnaast klinkt traditionele Marokkaanse muziek en jazz uit de jaren veertig.

Meer informatie:

  • Datum: donderdag 21 oktober 2021
  • Tijd: 20.15 – 22.00
  • Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25
  • Ticket informatie: €7,50 (tickets alleen voor EUR-studenten)

 

Let op: De bij inschrijving ontvang je ‘Stager-tickets’. Dit zijn niet de echte tickets voor het concert. Deze worden voor aanvang van het concert uitgedeeld. Je ontvangt hier later bericht over. Zorg dat wij je goede emailadres hebben zodat we je kunnen berichten.

COVID: Voor dit programma vragen we alle bezoekers vriendelijk een coronatoegangsbewijs bij de ingang te tonen met de CoronaCheck-app.