Zonder fundamenteel onderzoek naar mRNA zouden miljoenen mensen nu niet tegen corona zijn ingeënt. Tegelijkertijd wordt de roep om meer deelname aan onderzoek door ‘burgers’ steeds luider. De belastingbetaler mag immers verwachten dat de wetenschap actief op zoek gaat naar een oplossing voor zijn problemen, toch? Maar hoe begin je zo’n onderzoek en welke weg moet je bewandelen? Wat zijn de kansen, risico’s en snelle overwinningen? Een gesprek over beste methoden en mislukkingen, macht en autonomie, en de rol van leken en experts.

Wat zijn de verschillende manieren om aan burgerwetenschap te doen en wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Hoe ontstaan samenwerkingen met niet-professionele onderzoekers? Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende partijen, hoe kunnen deze worden geborgd en wat zijn de kansen en risico’s?

Dit evenement is voor iedereen die onderzoek doet op het gebied van burgerwetenschap en wil samenwerken met leeftijdsgenoten en voor degenen die geïnteresseerd zijn in het starten van meer geëngageerd onderzoek.

Meld je aan via deze link.