Schrijfster en Hannah Arendt-expert Joke Hermsen zal ingaan op het leven en werk van Arendt, met aandacht voor De menselijke conditie. Hans Achterhuis zal ingaan op het boek The origins of totalitarianism. Denker des Vaderlands Daan Roovers leidt het gesprek .
Hans Achterhuis is emeritus hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Hij is bekend als publieke intellectueel die zich regelmatig mengt in maatschappelijke discussies. Zijn magnum opus is ‘Met alle geweld’, onderscheiden met de Socrates Wisselbeker voor het beste filosofieboek van het jaar. De kunst van het vreedzaam vechten stond op de shortlist voor deze prijs. Achterhuis recenseert wijsgerige literatuur voor de Volkskrant.

Joke Hermsen is een van de meestgelezen filosofen van Nederland. Haar essay ‘Stil de Tijd’ werd bekroond met de Jan Hanlo essayprijs. Ze schreef uitvoerig over Hannah Arendt in oa ‘Heimwee naar de mens’, ‘Kairos’ en ‘Melancholie van de onrust’. In 2000 publiceerde ze de internationale bundel The Judge & The Spectator. Hannah Arendts Political Philosophy. Haar hele oeuvre werd bekroond met de Halewijnprijs.

Kaarten kosten €15. Voor meer informatie, ga naar de website.