Waarom is deze wereldberoemde page-turner een must-read? Is de verwijzing naar ‘Big Brother’ gepast, als we het hebben over de Covid-19-app die landen lanceren? En hoe zit het met de drones die de Nederlandse overheid gebruikt om mensen van het strand of het park op te jagen? Welke lessen kan dit boek ons leren bij het mogelijk gebruik van dergelijke apparaten om de coronapandemie te bedwingen? Houdt de parallel tussen de extreem gereguleerde en gecontroleerde samenleving zonder vrije pers van 1984 stand, als we kijken naar de regelgeving die Orbán en andere politici hebben afgekondigd? Of zijn totalitaire maatregelen en decreten nu eenmaal de prijs die we moeten betalen om te overleven?

Hoe kan literatuur als 1984 ons helpen om ons te verhouden tot de huidige situatie? Welke thema’s in het boek hebben een nadere beschouwing nodig om er nog meer van te genieten? Doe mee met de tweede digitale boekenclub en bespreek deze wereldberoemde page-turner !

“Altijd sloegen de ogen je gade en altijd hield de stem je in haar greep. Bij slapen of waken, werken of eten, binnenshuis of buitenshuis, in het bad of in bed – geen ontsnappen mogelijk. Niets was van jezelf behalve de paar kubieke centimeters binnen in je schedel.” Uit: Nineteen Eighty-Four van George Orwell.

Reserveren noodzakelijk via onze ticketshop, link voor deelname ontvang je in je mailbox.

*In verband met privacyregelgeving, is de online boekenclub enkel toegankelijk voor EUR/EUC/EMC-studenten en medewerkers.

Meer informatie:
Datum: Woensdag 20 mei 2020
Tijd: 16.00 – 17.00 u
Locatie: Zoom
Moderatie: Lenya Slierendrecht