Wat is een obductie of autopsie? Wanneer vindt deze plaats en hoe ziet een dergelijk onderzoek naar de doodsoorzaak van een persoon er precies uit? Speciaal voor studenten die in hun toekomstige loopbaan als officier van justitie, advocaat, forensisch arts of criminoloog te maken krijgen met besluitvorming of bewijsvoering rondom een autopsie (lijkschouwing), organiseren we een autopsie-college, enkel toegankelijk voor studenten en medewerkers.

Nelleke Eken – de Vos van het Expertisecentrum Medische Zaken geeft in haar presentatie uitleg over de rol van het Openbaar Ministerie bij de melding van een niet-natuurlijk overlijden. Wat houdt de Wet op de Lijkbezorging in? Wat moet er met een menselijk lichaam gebeuren na het overlijden? Wat is precies een lijk? Wat houdt een lijkschouw in en wie mag deze verrichten? In welke situaties kan het Openbaar Ministerie (OM) een gerechtelijke sectie eisen en wat het verschil is tussen een gerechtelijke sectie en een obductie?

Hierna volgt een stap-voor-stap uitleg door Gül Eker, patholoog bij een door haar zelf uitgevoerde (gefilmde) autopsie. Medische en juridische voorkennis is niet nodig.

Drs. Gül Eker is patholoog bij GZA en ZNA Antwerpen (België).
Mr. Nelleke Eken – de Vos is Specialistisch beleidsmedewerker Expertisecentrum Medische Zaken, parket Rotterdam.
Moderatie: prof. dr. Gert-Jan Kleinrensink, hoogleraar Anatomie en hoofd van de Snijzaalafdeling Erasmus MC.

Meer informatie
Datum: Donderdag 28 maart 2019
Tijd: Inloop: 15.30 u
Locatie: CB-1 Theil, Erasmus Universiteit Rotterdam, Campus Woudestein
Moderatie: prof. dr. Gert-Jan Kleinrensink

Ticket informatie:
Toegang: gratis
Overige bezoekers: enkel toegankelijk voor studenten en medewerkers EUR, EUC, EMC, en OM Rotterdam

Klik hier voor het Facebook event!