In deze lunchlezing zal dokter Michelle van Tongerloo in gaan op haar werk als straatarts. Het behandelen van daklozen vraagt namelijk om andere methodes en vaardigheden dan de gemiddelde arts gewend is. Wat voor ziekten en aandoeningen kom je op straat zoal tegen? Hoe ga je hier mee om? En hoe houd je het hoofd koel in moeilijke omstandigheden?

Michelle van Tongerloo is zelfstandig straatarts bij de Pauluskerk te Rotterdam, waar ze zorg biedt aan de kwetsbaarste mensen van de samenleving: vaak dakloos, verslaafd of ongedocumenteerd. Daarnaast werkt ze ook als huisarts in de wijk IJsselmonde in Rotterdam-Zuid.

In de lunchlezingenreeks Artsen in de Actualiteit kijken we naar artsen die werken op plekken die vaak in het nieuws, de krant, of online ter sprake komen. Nu in de actualiteit, maar altijd actueel. Hoe ervaren zij deze prominente plekken? Met onder meer op maandag 8 april jeugdarts dr. Petra de Jong op het programma om te spreken over kinderen in asielzoekerscentra.

Meer informatie
Datum: Dinsdag 26 maart 2024
Tijd: 12.15u – 13:15u
Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC, Collegezaal 2
Toegang: gratis, reserveren sterk aanbevolen.

Deze lunchlezingenreeks wordt georganiseerd door de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR) en Studium Generale van de Erasmus Universiteit.