Wat voor juridische zaken spelen er bij een club als Feyenoord? Wat komt er allemaal kijken bij een transfer van een professionele voetbalspeler? En is dat ook hetzelfde voor transfers in het professionele vrouwenvoetbal?

In dit symposium, georganiseerd door de JFR in samenwerking met Studium Generale, geven experts een kijkje achter de schermen van het betaald voetbal voor mannen en vrouwen.

Het Symposium start met een presentatie van niemand minder dan mr. Joris van Benthem. Joris is General Counsel bij Feyenoord Rotterdam. In die hoedanigheid vocht hij met succes meerdere malen schorsingen aan, die opgelegd waren aan spelers van Feyenoord, voor de Tuchtcommissie en Commissie van Beroep van de KNVB. In zijn presentatie zal hij specifiek ingaan op de juridische ins & outs van deze procedures.

Vervolgens is het woord aan mr. Frans de Weger en dr. Roberto Branco Martins. Frans en Roberto zijn beiden oprichter en partner bij BMDW Advocaten in Haarlem, dat als enige kantoor in Nederland volledig gespecialiseerd is in sportrecht- en voetbalzaken. Aan de hand van aansprekende voorbeelden zullen zij ingaan op de juridische achtergrond van transfers in het betaald voetbal.

Ten slotte zal Leoni Blokhuis het podium betreden. Sinds oprichting van haar bedrijf FlowSports in 2012, begeleidt ze de carrières van professionele voetbalsters. Dat ze dat met succes doet blijkt uit het feit dat meerdere speelsters van de Oranje Leeuwinnen en Europese topclubs zich door FlowSports laten bijstaan. In een interview zal Leoni ingaan op de praktische kanten van begeleiding en transfers in het betaald voetbal voor vrouwen.

Na iedere presentatie is er gelegenheid voor vragen vanuit de zaal.

Meer informatie
DatumDonderdag 4 april 2019
Tijd: 12.00 (inloop 11.30u)
LocatieSanders Gebouw L0-04, Campus Woudestein
Moderatie: mr. Guido Hahn, coördinator van de minor Sport, Recht en Samenleving bij Erasmus School of Law.

Het programma is Nederlandstalig.

Georganiseerd door Studium Generale en de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam.