Hoe onze universiteit er over nog eens 110 jaar uit ziet, is ook voor ons lastig te voorspellen. We moeten ons als universiteit echter wel zo goed mogelijk op de toekomst voorbereiden. Want ook dan willen we als wetenschappelijke instelling een cruciale rol spelen bij het vinden van slimme, duurzame oplossingen voor ‘big issues’ als armoede, sociale ongelijkheid, klimaatverandering, pandemieën en mensenrechten. Dat is immers het bestaansrecht van onze universiteit, nu en in de toekomst.

Tijdens de 110e dies natalis gaan we samen op een zoektocht naar vergezichten en een antwoord op de vraag hoe we als EUR ook over 110 jaar een topuniversiteit kunnen zijn die positieve maatschappelijk impact maakt. Het thema van onze 110e dies natalis op woensdag 8 november 2023 is dan ook:

‘Making Minds Matter: New Horizons’.

Aanmelden dies natalis

Registratie via het online aanmeldformulier is verplicht voor toegang tot het programma in de Aula en de borrel. De voertaal is Nederlands. Er is gelijktijdige Engelse vertaling beschikbaar. Vragen over (de aanmelding voor) de dies natalis? Mail naar [email protected].

Dies natalis online bijwonen en terugkijken

De 110e dies natalis is ook te volgen via een openbare livestream. Na afloop van het event zijn de opnames daar ook terug te kijken. Beiden zullen hierOpent extern verschijnen!

Drie sprekers die het motto ‘Making Minds Matter’ vertegenwoordigen

Making – Act like an entrepreneur: Nima Salami

EUR-alumnus, CEO en medeoprichter van start-up OASYS NOW en winnaar van de Erasmus University Challenge 2022, spreekt over hoe zijn technologie burgers weer de baas maakt over de opslag en verspreiding van hun DNA.

Minds – Think like a scientist: Guido Imbens

Guido Imbens, professor Economie en Toegepaste Econometrie – Stanford University, EUR-alumnus en winnaar van de Nobelprijs voor de Economie (2021), ontvangt een eredoctoraat uit handen van erepromotor prof.dr. Dinand Webbink (ESE).

Matter – Care like a citizen: Erasmusprofessor Eveline Crone

Erasmusprofessor Eveline Crone gaat met ons in gesprek over het creëren van societal impact. Ook wordt de nieuwe Erasmusprofessor aangekondigd.

Daarnaast houdt rector magnificus Annelien Bredenoord haar diesrede, worden er verschillende prijzen uitgereikt en is er een muzikaal intermezzo van The Transformers. De ceremonie wordt gepresenteerd door Lexter Woodley.