Disclaimer: this event is in Dutch.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord.

  • Discriminatie op achternaam of achtergrond is nog altijd een probleem in sollicitatieprocedures. Kan dat eerlijker? Wetenschapper Janice Odijk onderzoekt hoe je tot de beste kandidaat komt met een gestandaardiseerd werving- en selectieproces. Komt er hierdoor een andere kandidaat uit de bus?
  • Hoe kun je leven in een corrupte stad vol gangs, gated communities en geweld? Criminoloog Timo Peeters promoveerde op het teruggetrokken leven van vijf verschillende gezinnen in Guatemala City. Wat kunnen we hiervan leren nu het drugsgeweld in Nederland toeneemt?
  • PFAS in ’schrikbarend hoge concentraties’, maar toch niet te stoppen? Bij de Dordtse chemiefabriek Chemours (voorheen DuPont) weten ze al decennia van de ernstige gezondheidsrisico’s die forever chemicals als PFOA en GenX met zich meebrengen. Maar zelfs na een succesvolle Hollywoodfilm, een geruchtmakende Zembla-aflevering, een voorlopig vonnis én de start van een massale strafzaak, lijkt de vervuiling niet te stoppen. Criminoloog Lieselot Bisschop doet onderzoek naar deze omvangrijke zaak.
  • Wat maakt mensen nou eigenlijk gelukkig? Een minicollege door Martijn Hendriks over geluk en wat er beter zou kunnen in Rotterdam, de stad die al jarenlang onderaan de lijst met gelukkigste steden staat?
  • Met muziek van de Empa Nadas.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Kun je niet wachten tot de volgende editie? Kijk of luister vorige edities terug via YouTube of Spotify!