LET OP: gedurende dit evenement is Nederlands de voertaal.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • Hoe re-enact je gevoelige geschiedenis? Lise Zurné deed onderzoek naar het naspelen van de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische Onafhankelijkheidsstrijd. Wordt er wel of geen hakenkruis gedragen en wie nemen er eigenlijk deel aan dit soort re-enactment evenementen?
  • Is krimp van de Rotterdamse haven onvermijdelijk? Bart Kuipers en Albert Veenstra over of handel over zee nog wel betrouwbaar is met de situatie in de Rode Zee, het eerdere blokkeerschip ‘Ever Given’ en de wens vanuit de politiek om in te zetten op vergroening. Hoe kan Rotterdam hét logistieke knooppunt van Europa blijven?
  • Zijn mensen tegen migratie omdat ze het zelf zwaar (gehad) hebben? Minicollege door Robert Dur over of er een verband is tussen opgroeien onder lastige economische omstandigheden en de bereidheid om op latere leeftijd mensen te helpen. Maar wat als die mensen uit een ander land komen? Geldt er dan ineens een andere logica? En waarom?
  • En een optreden door de Bruno Balbi en band.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Kun je niet wachten tot de volgende editie? Kijk of luister vorige edities terug via YouTube of Spotify!

Meer informatie
Datum: Dinsdag 12 maart 2024
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg (schouwburgplein 25, Rotterdam)
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis
Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam.