Disclaimer: this event is in Dutch

Slapen doen we allemaal, maar de hoeveelheid kan nogal verschillen. Een weekend vol feestjes is een weekend met wat minder slaap. Heeft dat gevolgen voor de gezondheid en/of de gemoedstoestand? Of kunnen we weinig slaap combineren met gezond eten en sporten om alsnog goed te functioneren? En hoe zit het met slaapstoornissen zoals slaapapneu of een slaapritmestoornis? Tijdens deze laatste lezing in de reeks Feit & Fictie, leer je onder het genot van een broodje alles over het (on)belang van slaap!

Dr. Maartje Louter is neuroloog en somnoloog op het Erasmus MC en houdt zich bezig met aanvullend onderzoek bij neurologische aandoeningen, zoals EMG, EEG-hersenfilmpjes, echo’s van halsvaten en zenuwen en monitoring van operaties, tremorregistraties en slaaponderzoeken.

Deze lezing is onderdeel van de lunchlezingenreeks over Feit & Fictie in de geneeskunde, georganiseerd door de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR) en Studium Generale. Op 21 november vertelt prof. dr. Andrea Evers alles over het placebo-effect en op 28 november verwelkomen we dermatoloog dr. Bing Thio over fabeltjes over ons allergrootste orgaan, de huid.

More information
Datum: Woensdag 6 december 2023
Tijd: 12:30-13:30 uur
Locatie: Collegezaal 1, Onderwijscentrum Erasmus MC
Moderatie: Lenya Slierendrecht
Toegang: gratis