LET OP: gedurende dit evenement is Nederlands de voertaal.

Tijdens Het Miljoenennota Gesprek – Economie in tijden van populisme en oorlog gaan we in gesprek over deze en andere actuele economische kwesties met onder meer Jasper Lukkezen (UU) over de vraag wat een oorlogseconomie is en of we daarop afstevenen; Matthijs Korevaar (EUR) over de huizencrisis en Godfried Engbersen (EUR) en Anna Dijkman (FD) over de Miljoenennota en de economische actualiteit. De avond wordt gemodereerd door Robert Dur (EUR).

Prof. dr. Godfried Engbersen is professor aan Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) en was als voorzitter verbonden aan de Commissie Sociaal Minimum dat onderzoek doet naar wat randvoorwaarden van bestaanszekerheid eigenlijk zijn.

Dr. Jasper Lukkezen is Assistent Professor aan de Universiteit Utrecht, directeur van de Beroepsopleiding Financieel Economisch Beleid (BoFEB) en hoofdredacteur van economisch platform ESB. Hij doet onderzoek naar de economische en juridische consequenties van een oorlogseconomie in Nederland en adviseerde de Tweede Kamer over dit onderwerp.

Dr. Matthijs Korevaar is Associate Professor aan Erasmus School of Economics (ESE) en expert op het gebied van de huizenmarkt. Hoe heeft deze zich de afgelopen jaren ontwikkeld en hoe kan de aanhoudende woningnood worden opgelost?

Columnist en journalist Anna Dijkman publiceert in het FD. Eerder was zij hoofdredacteur van het ING Economisch Bureau en richtte ze mede weblog DasKapital.nl op. Ze maakt daarnaast de podcast Toegevoegde Waarde waarin ze op zoek gaat naar de verhalen achter de economie.

Prof. dr. Robert Dur is hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter van economenvereniging KVS.

Het Miljoenennota Gesprek is een jaarlijks evenement georganiseerd door economenvereniging KVS, Debatpodium Arminius en Studium Generale van de Erasmus Universiteit.

Toegang gratis voor EUR-studenten met code: EUR

Meer informatie
Datum: Woensdag 18 september 2024
Tijd: 20:00-21:45 uur (inloop 19:30 uur)
Locatie: Debatpodium Arminius
Moderatie: Robert Dur

Toegang: gratis voor EUR-studenten met code: EUR
Anders: € 4,- / € 10,-

Het Miljoenennota Gesprek is een jaarlijks evenement georganiseerd door economenvereniging KVS, Debatpodium Arminius en Studium Generale van de Erasmus Universiteit.