What
Every Wednesday from 12.30 to 13.00 the carillon of the Erasmus University is played. You’ve probably heard the music on the bells and looked up where the carillonneur in the glass cabin on the bridge makes the bells sound. Have you become curious and would you like to try that? Then you are welcome at the workshop ‘Erasmus Carillon.’ Look at this video to get an idea of how much fun it is:

Source: www.youtube.com

Wie
De workshop is bedoeld voor studenten en medewerkers van de Universiteit. Het kunnen lezen van noten of het bespelen van een instrument is niet nodig om deel te nemen aan de workshop.

Wanneer
Woensdag 25 oktober, 10.30 – 13.00 uur. De workshop is een eenmalig evenement maar voor deelnemers die tijdens de workshop de smaak te pakken hebben is het mogelijk om zich verder te bekwamen in het beiaardspel door deel te nemen aan een cursus.

Waar
De workshop vindt plaats aan het oefenklavier in de kamer onder de luchtbrug tussen het H en het A (Erasmus) Gebouw op Campus Woudestein. Het laatste half uur bespelen beiaardier en deelnemers de klokken boven de luchtbrug.

Docent
De workshop wordt gegeven door Mathieu Polak, beiaardier van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geeft les aan beginnende en gevorderde beiaardleerlingen. Naast de EUR geeft hij les bij Beiaard Centrum Nederland in Amersfoort en geeft hij jaarlijks een zomercursus carillon in Hannover (Duitsland).

Aanmelden
De workshop is gratis voor studenten en medewerkers van de Universiteit. Zes deelnemers is het maximum. Als er meer deelnemers zijn wordt een extra workshop overwogen. Aanmelden gebeurt door je van tevoren aan te melden bij de docent: [email protected] Bellen/Appen kan ook: (06) 22157746.