EM (Erasmus Magazine) is het onafhankelijke, journalistieke platform van de Erasmus Universiteit. We maken interessante, leuke en kritische verhalen over de universiteit, onderwijs en wetenschap en het studentenleven in Rotterdam, in tekst, foto, video, illustratie en audio, voor alle studenten en medewerkers van de universiteit. Op de redactie werkt een team van professionele journalisten samen met een groep studenten aan journalistieke producties. We zoeken schrijvende verslaggevers die komend collegejaar ons team willen versterken.

Wat ga je doen?

 • Je interviewt studenten en wetenschappers
 • Spreekt onbekenden aan met allerlei vragen
 • Maakt reportages bij evenementen en bijeenkomsten
 • Zoekt nieuwtjes uit en checkt bronnen
 • Je komt met ideeën en tips
 • Denkt mee over invalshoeken en vertelvormen
 • Je schrijft nieuwsartikelen, interviews, reportages en achtergrondverhalen
 • En wordt daarin begeleid door professionele journalisten

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een neus voor nieuws en observatievermogen
 • Je bent niet bang om op onbekenden af te stappen
 • Je stelt graag vragen
 • Je luistert graag naar antwoorden
 • Je communiceert open en duidelijk
 • Je studeert aan de Erasmus Universiteit
 • Je hebt affiniteit met studenten en het studentenleven of onderwijs en wetenschap en kent de weg binnen de universiteit
 • Je werkt snel en zorgvuldig
 • Je houdt je aan deadlines en kunt goed met feedback omgaan
 • Je spreekt en schrijft bij voorkeur Nederlands en Engels, maar minstens een van de twee vloeiend

We vinden het fijn als je al enige journalistieke ervaring hebt, maar dat is niet noodzakelijk. Journalistieke ambitie, enthousiasme en talent zijn dat wel. Ook verwachten we dat je minstens het hele collegejaar 2024-2025 beschikbaar bent om aan minstens een artikel per maand te werken en daarnaast wekelijks twee uur op de redactie te werken.

Wat we bieden:

Een inhoudelijk interessante freelance bijbaan waarin je ervaring opdoet en kunt ontdekken of een journalistieke carrière iets voor jou is. We betalen je voor het werk dat je verricht voor EM. Je wordt in je werkzaamheden begeleid door professionele journalisten en komt in een gezellig, divers, betrokken en scherpzinnig team terecht. Ook organiseren we meerdere keren per jaar crash courses over journalistieke vaardigheden en is er maandelijks een borrel.

Geïnteresseerd?

Stuur dan vóór 23 juni een e-mail naar [email protected] met daarin:

 • in maximaal 150 woorden waarom je geschikt bent;
 • relevante schrijf- of andere journalistieke ervaring in een kort cv van maximaal een A4;
 • relevante producties (artikelen, interviews, reportages) in de bijlage of als link;
 • en je naam, studie, studiejaar en telefoonnummer.

Op basis hiervan nodigen we enkele kandidaten uit voor een gesprek en een proefopdracht. Je kunt de mail richten aan Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur van EM. Mocht je vragen hebben over de vacature, neem dan contact op met de redactie op hetzelfde mailadres. Gesprekken vinden plaats in de eerste week van juli.

Nog geen reactie — begin de discussie!