demonstrant schoonmaak leuzen erasmus plaza foto Elmer Smaling
Een demonstrant houdt met een zitzak de plek bezet waar de schoonmaker een leus wil wegspuiten. Beeld door: Elmer Smaling

Het verwijderen van de verf gaat veel langzamer dan de universiteit verwacht had, vertelt een woordvoerder. “Het bleek geen waterverf te zijn zoals we verwacht hadden. Dinsdag is de schoonmaker al anderhalf uur bezig geweest met het weghalen van één bekladding.” Het schoonmaken gaat extra langzaam, omdat demonstranten zich strategisch op of voor leuzen parkeren, zodat de schoonmaker er niet bij kan. De universiteit grijpt daarbij vooralsnog niet in, laat de woordvoerder weten.

Het ledscherm is eind vorige week beklad met de tekst ‘Free Gaza’ en is daardoor kapot. Vervanging van het volledige scherm gaat 90.000 euro kosten, maar mogelijk kan het goedkoper. “Als we slechts een deel van de ledpanelen vervangen, dan beperken we de schade wellicht tot 25.000 euro.” De universiteit onderzoekt of het mogelijk is om alle kosten op de demonstranten te verhalen.

Twee aangiftes

Het College van Bestuur heeft inmiddels besloten om voor de beschadiging van het scherm aangifte te doen. Eerder vertelde de woordvoerder dat de universiteit beelden heeft van demonstranten die het scherm beklommen. Vanwege de gezichtsbedekking is het nog de vraag of de daders achterhaald kunnen worden. Een tweede aangifte wordt gedaan vanwege een leus die geschilderd werd nadat het CvB maandag aankondigde geen bekladdingen meer te tolereren.

hogedrukspuit-palestijnse-vlag-institutenlaan-protest-tentenkamp-foto-Maya-Barakova

Lees meer

Strengere regels bij tentenkamp; mogelijk twee aangiftes

Schoonmakers spuiten de graffiti dinsdagochtend weg bij het tentenkamp op campus…

Lees 11 reacties