De opleidingen, achtergronden en verhalen van de finalisten verschillen. Wat ze gemeen hebben, is dat ze onbaatzuchtig en maatschappelijk betrokken zijn. En ze zijn ook nog eens enorm bescheiden! Ze reageerden namelijk stuk voor stuk verbaasd op het bericht over hun nominatie en finaleplek.

De jury bestaat dit jaar uit:

  • Annelien Bredenoord, rector magnificus (voorzitter jury)
  • Hassnae Boubrik, winnaar Student van het Jaar 2023
  • Peggy Wijntuin, voormalig gemeenteraadslid en adviseur rondom projecten over het Nederlands slavernijverleden
  • Robert Dur, hoogleraar bij de Erasmus School of Economics
  • Veerle Petersen, voorzitter Eurekaweek 2023
  • Laurens Wielaard, Erasmus Sport en lustrumcomité EUR

Fleur en Emma, beiden studenten Geneeskunde, begonnen een buddy-programma na de aanslag op het Erasmus MC afgelopen september. Ze hoorden dat studenten bang waren om terug te keren naar het Onderwijscentrum en wilden helpen door eerstejaars te koppelen aan oudere studenten die al vertrouwd waren in het Erasmus MC.

Yasmine studeert Rechten, Bestuurskunde én Sociologie, Dat is een prestatie op zich, maar haar nominatie is vooral te danken aan haar inzet bij Stichting An-Nahl. Die stichting wil de vicieuze cirkel van armoede doorbreken bij weeskinderen door in te zetten op zowel onderwijs als speelplezier.

Lees meer

Student of the Year Awards 2024

Wie wint de verkiezing van Student van het Jaar? Stem mee in deze liveshow gevuld met…

Selda zet zich in voor studenten met een migratieachtergrond en eerstegeneratiestudenten op de Erasmus Universiteit. Dit doet ze mede vanuit haar positie als voorzitter van studentenvereniging Mozaik. Ze volgt de master Health Care Management.

Mohammed, eerstejaars Geneeskunde, is een Palestijnse vluchteling die zich inzet voor de slachtoffers in Gaza. Hij deelt veel informatie over de situatie daar om medestudenten te vertellen over wat er gaande is.

Mahika volgt de bachelor Management of International Social Challenges. Ze zet zich op allerlei gebieden in voor gemarginaliseerde groepen, onder meer voor families in India en Myanmar door geld in te zamelen. Ook plantte ze mangrovebomen in Myanmar.

Deze opsomming doet de verhalen van de studenten tekort. Vandaar dat we vanaf komend weekend interviews met de finalisten zullen publiceren. De winnaar van de Student van het Jaar wordt 29 mei bekend.

De verkiezing voor de Student van het Jaar wordt georganiseerd door Studium Generale en Erasmus Magazine. De jury heeft de finalisten gekozen uit de ingestuurde nominaties. Vanaf 13 mei kun je stemmen op een van de studenten. Deze stemmen zijn een deel van de uiteindelijke uitslag. De jurystem en de stemmen in de zaal op 29 mei tellen ook mee.

2023-05-31 Student of the Year Hassnae Boubrik_3000_ (Arie Kers) (549)

Lees meer

Hassnae Boubrik mag zich Student van het Jaar noemen

Het publiek juichte toen presentatoren David Boeren en Tessa Hofland aan het eind van de…