Bron: www.youtube.com

Mohini is half Indiaas, half Duits en groeide op in Duitsland. Sao is Vietnamees en heeft ook in Duitsland gewoond. Een gemeenschappelijke vriendin stelde Mohani en Sao aan elkaar voor toen ze erachter kwam dat Mohini en Sao allebei Liberal Arts and Sciences zouden gaan studeren aan de EUR. De meiden ontmoetten elkaar voor het eerst in Rotterdam en de klik was er meteen. Wat hen samenbracht? Koken!

“De eerste keer dat we elkaar ontmoetten, hebben we 3 uur samen gewinkeld en rondgelopen langs de winkels in China Town in Rotterdam,” vertelt Sao. “We maakten een lange lijst met recepten die we samen wilden koken.”

De meiden wonen allebei in een in studio in Lucia, een studentenhuis in het centrum van Rotterdam. Koken gebeurt in de gezamenlijke kelder. “Elke kamer heeft zijn eigen keuken, maar omdat we allebei echte foodies zijn, is die te klein voor ons”, zegt Mohini. Het leukste aan samen koken vinden ze het leren van nieuwe recepten uit verschillende culturen: “Zonder elkaar zouden we niet de kans hebben om de Vietnamese en Indiase keuken zo diepgaand te verkennen.”

Verse loempia’s met garnalen, tofu en verse groenten

Ingrediënten:

– 10 rijstvellen

– 10 middelgrote gekookte garnalen, gepeld en schoongemaakt

– 150 g gemarineerde gebakken tofu, in dunne plakjes gesneden

– 1 kop vermicelli rijstnoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking

– 1 Romeinse sla, gewassen en in dunne plakjes gesneden

– 1 komkommer, in plakjes gesneden

– Verse muntblaadjes

– ½ kopje pinda’s, grof gehakt (voor de garnering)

 

Voor de Hoisinsaus:

– lee kum kee hoisin saus

– 1 theelepel gesneden gember (in de vorm van luciferstokjes)

– 1 kleine ui, dun gesneden

 

Instructies:

  1. Bereid de Hoisinsaus:

– Verhit een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur.

– Voeg de gehakte gember en de gesneden ui toe. Fruit tot de ui doorschijnend is, ongeveer 2-3 minuten.

– Voeg de hoisin toe. Kook nog een minuut en haal dan van het vuur. Zet opzij om af te koelen.

  1. Bereid de vullingen:

– Kook de vermicelli rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Wikkel de noedels met een vork in “nestjes” van portiegrootte.

– Snijd de gekookte garnalen in de lengte doormidden.

– Was en bereid de Romeinse sla, komkommer en muntblaadjes.Snijd de komkommer in reepjes.

 

  1. Zet de loempia’s in elkaar:

– Vul een grote ondiepe schaal met warm water. Dompel een rijstvel ongeveer 5 seconden in het water tot hij soepel wordt.

– Leg de zacht geworden rijstvel op een schoon oppervlak.

– Schik een paar plakjes garnalen en tofu horizontaal in het midden van het vel.

– Leg een klein handje gekookte vermicellinoedels bovenop de garnalen en tofu.

– Leg er wat Romeinse sla, komkommer en een paar blaadjes verse munt op.

– Vouw de onderste rand van de rijstvel over de vullingen, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol strak op om af te sluiten. Herhaal dit met de overige ingrediënten.

  1. Serveer:

– Leg de summer rolls op een serveerschaal.

– Sprenkel de bereide hoisinsaus over de rolletjes of serveer het als dipsaus ernaast.

– Garneer met gehakte pinda’s.

 

Deze verse loempia’s zijn niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig. Voel je vrij om ze aan te passen met je favoriete groenten en dipsauzen!