Bron: youtu.be

Verslaggever Sanne Engelen weet hoe je het beste je tentamenperiode door kan komen: elke dag een chocoladereepeten. Masterstudent Kamogelo (Accounting) oefent voor haar tentamen door hardop de stof uit te leggen. “Als er niemand in de buurt is vertel ik aan een fantasiepubliek, maar soms doe ik het raam open en geef ik ‘college’ aan willekeurige passanten.”

Shintalo heeft als promovendus bij Econometrie geen tentamens meer, maar herinnert zich dat hij als student vaak naar de sauna ging om tot rust te komen en de stof even helemaal los te laten. “Daarna nam ik een bad, en dan dacht ik gewoon helemaal niet meer aan mijn tentamen.”

Linnen kaars

Elia (Communicatie en Media) blijft het liefst op zijn kamer tijdens het studeren. “Helemaal geïsoleerd van de maatschappij, en dan alleen maar studeren.” Soms verlaat hij zijn hol voor wandelingen. “Dat doe ik normaal nooit, alleen tijdens het studeren voor een tentamen. Het helpt me om me beter te concentreren.” IBA-student Gracie steekt tijdens de tentamenperiode altijd een kaars aan voordat ze naar bed gaat. “Eentje die naar linnen ruikt, van de Primark.”

Kamogelo heeft nog één tip voor medestudenten: een app die ze onlangs ontdekt heeft. “Daarmee kun je plantjes laten groeien. Hoe meer je studeert, hoe harder je plantjes groeien.” Voor degene die het wil proberen: de app heet Focus Plant.

zuzia rookverbod vaping roken

Meer video

Vaping op de campus: lekkere fruitsmaakjes of ‘erger dan roken’?

Wat vinden studenten van het rookverbod op de campus en wat roken ze eigenlijk als ze dat…