Damen was behalve docent bij de faculteit Geneeskunde ook huisarts bij een gezondheidscentrum op Katendrecht. Daar hebben collega’s en patiënten bloemen neergelegd. Bij het Erasmus MC gaf hij het vak Practicum Klinische Vaardigheden, waardoor hij met veel studenten in contact kwam.

Vice-decaan Maarten Frens noemt Damen ‘een spil in het onderwijs’. “Hij was heel bekwaam en zette zich met hart en passie in voor het onderwijs.” Sleijfer omschrijft de docent bij de NOS als een ‘zeer gewaardeerd medewerker’ die zich veel bezighield met onderwijsvernieuwingen. “Hij was een boegbeeld.”

De universiteit reageert geschokt op de gebeurtenissen. “Het is een gitzwarte dag geworden voor de universiteit nu bekend is geworden dat de dader van de schietpartij een student was van de Erasmus Universiteit Rotterdam”, staat op de website. “Naast dat hij het leven nam van een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter, heeft hij ook een docent van onze universiteit dodelijk neergeschoten.”

Memorial-Area_Aftermath-ShootingIncident_ErasmusMC_29September2023
Bij de gedenkplaats in het ziekenhuis worden bloemen neergelegd voor de slachtoffers van het schietincident. Beeld door: Thanh Nguyen

Vrijdagmiddag is er een besloten bijeenkomst voor studenten van het Erasmus MC en op Woudestein zitten studentpsychologen om 14.00 uur klaar in de Living Room in het Langeveldgebouw om studenten bij te staan.

ErasmusMC_aanslag_28.9.2023_2_EM

Lees meer

Twee doden bij schietpartij, verdachte is student Erasmus Universiteit

De verdachte van de schietincidenten in een huis in Delfshaven en het Erasmus MC is een…

Lees 2 reacties