Bron: www.youtube.com

Op de Eat and Greet op de Binnenrotte laat EM de Eurekaweekdeelnemers kiezen: single of in een relatie? Camping of glamping? Barbie of Oppenheimer? Ze moeten raden waar de voorkeuren van hun nieuwe vrienden naar uitgaan.

Camping vs. glamping

Student Antigone moet even nadenken over de vraag over camping of glamping. “Ik weet niet eens wat glamping is”, zegt ze. Haar groepsgenootje Hannah lacht. “Ik denk dat ze het woord glamping niet kent omdat ze altijd in hotels verblijft. Dus ik gok dat ze liever op de glamping zit”, zegt Hannah. “Dat klopt”, zegt Antigone.

Single vs. in een relatie

“Ik zou zeggen dat hij single is”, zegt rechtenstudent Trinidad over haar groepsgenoot Ryan. “Dat is waar!”, reageert hij. Vervolgens moet hij raden of Trinidad ook single is. “Jij lijkt me iemand die in een relatie zit, maar ik denk dat je kortgeleden single bent geworden.” Trinidad knikt. “Het klopt honderd procent.” Nu ze allebei single zijn, zijn ze geïnteresseerd in elkaar? Lachend zeggen ze allebei: “Misschien!”

Oppenheimer vs. Barbie

“Jij bent zeker een Barbie-guy”, zegt psychologiestudent Simone tegen medestudent Roel. Roel geeft haar enthousiast gelijk. “Ik ben nog niet naar Oppenheimer geweest, maar Barbie heb ik drie keer gezien.”

Student Noah vindt Oppenheimer eigenlijk leuker dan Barbie. “Maar eigenlijk ben ik vernoemd naar Ryan Gosling”, vertelt hij. De acteur speelt Ken in de Barbiefilm. Zijn moeder is fan sinds Gosling in de film The Notebook speelde. “Hij had de rol van Noah in die film. En ik ben vernoemd naar dat personage.”