Bron: youtu.be

Adelaide Semoli, student Communicatie en Media, heeft zowel ervaring met alleen wonen als met huisgenoten. “Ik woon op dit moment met twee vrienden, maar ik woonde vroeger alleen in het XIOR-gebouw op de campus, wat ik ook heel fijn vond.” Ze voegt eraan toe dat het beste aan alleen wonen de privacy is. “Nu ik met huisgenoten woon, wordt privacy een vage grens, omdat ze soms zomaar mijn kamer binnen kunnen stormen. Maar eerlijk is eerlijk, het zijn mijn beste vrienden.”

Economiestudent Defne Herdem verwacht binnenkort met huisgenoten te gaan samenwonen. “Ik heb de afgelopen twee jaar alleen gewoond, maar volgend studiejaar ga ik samenwonen met mijn vrienden en kan ik ervaren hoe het is om met huisgenoten te wonen.”

Felix Schauss, een andere economiestudent, heeft huisgenoten met, in zijn ogen, een eigenzinnige gewoonte. “Ik heb er geen last van, maar ze eten wel veel vlees.” Nicholas Kellenaers, student Bedrijfskunde, vertelt over zijn grootste ruzie met zijn huisgenoot. “Hij houdt van schoonmaken en ik haat het. Dus hij werd altijd boos op me en vroeg me ‘Nicho, ruim dit alsjeblieft op’.”

Lenteweer – Wouter Sterrenburg – Erasmus Magazine (1 of 8) (EM)

Lees meer

Huisvesters: ‘Studenten met huisgenoten zijn gelukkiger’

Het is voor studenten beter om in een kamer met een gedeelde keuken en douche te wonen…