Bron: youtu.be

Studenten uit allerlei landen deden mee aan de workshop. Een Italiaanse chefkok legde uit hoe dat moet. Het evenement werd gehouden bij La Vita è Bella, een Italiaanse delicatessenzaak aan het Oostplein.

Voorbereid door een chef-kok

Iedereen werd verwelkomd met heerlijke Italiaanse panini. Daarna begon de workshop. Een authentieke tiramisu bereiden vergt vele stappen, maar gelukkig stonden de ingrediënten al klaar. Het belangrijkste is de mascarpone, waar de room van gemaakt wordt.

De eerste stap is om het wit van de eieren te mengen met de mascarpone en er een consistent geheel van te maken. Dat is gelijk het meest uitdagende deel van het bereidingsproces. Gelukkig hoefde niemand dit met de hand te doen, omdat er een mixer beschikbaar was. Student Bedrijfskunde Dmitry Pekov was daar heel blij mee. “Het kloppen van de eieren zou me twee uur kosten. Het is dus of een mixer regelen of je spieren trainen.”

De tiramisu opbouwen

Vervolgens begint het opbouwen van de tiramisu, het leukste onderdeel van de bereiding. Iedereen doopte de langevingerkoekjes in de espresso en bouwde de tiramisu op uit ombeurten laagjes koek en laagjes room. Vervolgens cacaopoeder eroverheen en voilà: klaar was het zelfgemaakte dessert. Adinda: “Dit was voor het eerst dat ik tiramisu maakte, dus ik kon wel wat tips gebruiken.” Student bedrijfskunde Anne Marie Trigemini gaf die tips. “Om te beginnen moet je er lol aan beleven en het met liefde maken. Je moet het recept nauwkeurig volgen, maar alles bij elkaar valt het wel mee en lukt het altijd goed.”

Leuk

Al met al was het een heel leuke ervaring en was de sfeer tijdens de workshop heel ongedwongen. “We kregen ons bakje met tiramisu mee naar huis; ik heb ’m meteen na mijn avondeten opgegeten. Dus, hoe moeilijk kan het maken van tiramisu zijn? Ik zou zeggen 5 op een schaal van 10, maar dit kwam vooral doordat we mixers hadden om de eieren mee te kloppen. Als die niet voorhanden zijn, is het vast een enorme inspanning van een dikke 10/10”, concludeert Adinda.

Read more

Hoe moeilijk kan het zijn? Tuinieren om in contact te komen met de natuur

In deze aflevering van Hoe moeilijk kan het zijn? schuift verslaggever Adinda aan bij het…