De wereldrecordpoging wordt georganiseerd door de evenementencommissie van R.S.K.V. Erasmus. De teams van de studentenvereniging spelen tegen elkaar in een wedstrijd van acht tegen acht, met vijf wisselspelers per team. Om ervoor te zorgen dat er genoeg spelers beschikbaar zijn voor de recordpoging, worden de teams ook gemengd met spelers van de korfbalteams van Delft, Leidschendam en Tilburg.

Het huidige record, gevestigd door een Brits korfbalteam, staat op 30 uur en 2 minuten. Waarom mikt R.S.K.V. Erasmus op 38 uur? Omdat dit aantal symbool staat voor het 38e bestuur van de vereniging.

Lees meer

Korfbalteam stelt historische promotie naar eerste klasse veilig

Het korfbalteam van studentenvereniging RSKV Erasmus won zaterdag een belangrijke…

Officieel bewijs

De recordpoging wordt ingediend bij Guinness World Records, dat twaalf weken de tijd heeft om de poging te verifiëren. De gehele wedstrijd (38 uur lang) wordt opgenomen met een camera, omdat R.S.K.V. Erasmus geen Guinness-getuigen kon regelen vanwege de kosten.

Daarom moet er bij indiening veel aanvullend bewijs worden geleverd. “We moeten logboeken invullen van wanneer spelers naar de wc gaan, wanneer ze spelen, wanneer ze gewisseld worden, wanneer er wordt gescoord, wanneer er een kleine pauze is”, zegt Marit Krol, 20 jaar en student Communicatie en Media, die deel uitmaakt van de evenementencommissie die de recordpoging organiseert. Ander aanvullend bewijs dat wordt verzameld, zijn foto’s en ondertekende getuigenverklaringen van toeschouwers. De spelers krijgen alles wat ze nodig hebben om het weekend door te komen, zoals tenten, verzorgingspakketten en zelfs dieetplannen.

Mirte Horstink (24, Geneeskunde) is de wedstrijdsecretaris van R.S.K.V. Erasmus. Zij speelt in het weekend mee. Ze is zich bewust van alle uitdagingen, maar is enthousiast over de wereldrecordpoging. “Als de teamleden elkaar aanmoedigen, houd je de spirit hoog en kun je blijven spelen en plezier hebben, in plaats van te balen en te willen dat het voorbij is.”

De marathonwedstrijd begint zaterdagochtend om 7.00 uur. Als alles goed gaat, hebben de teams zondagavond om 21.00 uur de 38 uur gehaald.