Beide verenigingen organiseren veel activiteiten tijdens de Eurekaweek. Het doel hiervan? Leden werven. Fleur Westdijk is deel van de Eurekaweekcommissie van Never Less: “Vorig jaar hebben wij ook al samengewerkt met Antibarbari om zo’n zelfde cantus neer te zetten, dit was zo’n groot succes dat wij het dit jaar opnieuw wilden organiseren.” En dat de cantus weer een succes was, bleek wel: nog vóór 19.00 uur waren alle stoelen en tafels bezet.

Strafrad

RSV Antibarbari Never Less cantus drank schoen foto Aysha Gasanova_11
Een andere straf was het Jezus-adtje. Beeld door: Aysha Gasanova

Een cantus zoals die van de Eurekaweek zelf was het niet, hier werd je namelijk ‘gestraft’ als je niet goed genoeg je best deed of niet enthousiast genoeg was. Een aantal leden van de verenigingen hielden de studenten goed in de gaten en kozen om de twee nummers een aantal mensen uit die aan het ‘strafrad’ mochten draaien. Voor ze het wisten moesten zij een ‘Jezus-adtje’ (een biertje in je mond leeggieten van een afstandje) of zelfs een schoen nemen (een biertje leegdrinken uit je eigen schoen). Sommige straffen waren wat minder heftig, zoals bijvoorbeeld een volledige tafel een bak laten trekken.

Klassiekers

Gelukkig werden er veelal klassiekers gedraaid, dus was meezingen voor velen niet zo moeilijk. De muziek ging van het Wilhelmus tot aan een polonaise op Jan Klaassen de Trompetter naar meezingers van ABBA en André Hazes.