Donderdag rukten een stoet van twee brandweerbussen, een bus met ladder, een ambulance en een onderzoeksteamwagen uit naar campus Woudestein. Ze kregen een automatische brandmelding door van een detector in het F-gebouw.

Schade

De brand was binnen een half uur onder controle. Het ging om een kleine brand. Nadat de brand onder controle was kwam ook een ambulance de campus op. Ambulancebroeders legden twee studenten aan de beademing omdat zij mogelijk koolstofmonoxidevergiftiging zouden hebben opgelopen. De studenten hebben volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond geen letsel opgelopen.

In het SSH-gebouw achter de Universiteitsbibliotheek is een woning op de eerste verdieping deels uitgebrand. Bovenliggende woningen hebben rook- en waterschade.

De oorzaak van de brand is tot op heden onbekend, net als een schatting van de herstelkosten van de schade.

Volgens een woordvoerder van de universiteit waren naast de hulpverleners ook afdeling vastgoed van de campus en de bedrijfshulpverlening ter plaatse om schade op te nemen.

brand F-gebouw 2
Beeld door: Rateb Abawi

Geen giftige stoffen

Alhoewel de brand snel onder controle was, moesten de bewoners van de brandweer tot vier uur buiten het gebouw blijven omdat verdere koolstofmonoxidevergiftiging voorkomen moest worden en het brandweeronderzoeksteam controlemetingen verrichtte. Er zijn volgens de brandweer geen giftige stoffen of gassen vrijgekomen.

Lees één reactie