Bron: youtu.be

Ondanks de enorme grootte zal het gebouw volgens Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport, nog steeds uitnodigend zijn voor sociale interacties: “Het is een zeer compact gebouw, je zult je nooit eenzaam voelen.”

In het nieuwe sportgebouw komen drie zalen voor wedstrijdsporten en trainingen, twee trainingszalen voor groepslessen en ook nog een cafetaria en een grote sportschool die twee verdiepingen gaat tellen.

De Ruijter kan niet beloven dat het nieuwe gebouw een oplossing is voor lange wachtlijsten bij sportverenigingen: “De huidige vraag is zo groot, dat ik me afvraag of we daar allemaal ruimte voor hebben. Daarom handhaven we alle contracten met externe sportlocaties.”

Multifunctioneel en duurzaam 

Hoewel sport het hoofddoel is, zal het gebouw verschillende functies vervullen. Dankzij uitbreiding van capaciteit en nieuwe technologische mogelijkheden kan het gebouw ook ruimte bieden aan examens en evenementen.

Verder vertelt De Ruijter dat het gebouw duurzaam zal zijn want ‘het wordt gebouwd volgens de hoogste BREEAM-normen’. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst, die het gebouw volledig zelfvoorzienend maken wat betreft energie. De bouw wordt in juli voltooid en Erasmus Sport wil het nieuwe gebouw voor Eurekaweek openen.

6juni2018_Erasmus_sport_gebouw_veld_3

Lees meer

Samen douchen is voorbij in het nieuwe sportcentrum

In het nieuwe sportcentrum krijgt iedereen zijn eigen douchehokje. Ook krijgen…