De kleinschalige ontvangst in het gebouw van Erasmus Sport was voor de sporters een mooi moment om te reflecteren op hun deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Malou Pheninckx, die goud won op het hockeyveld: “Het gewone leven begon heel snel weer na de Spelen, dus het is fijn dat dit soort momentjes me weer even terugbrengen naar die ervaring.” Naast Pheninckx waren ook roeister en winnaar van brons Marieke Keijser, atlete Irene van der Reijken en roeiers Eline Berger en Jasper Tissen aanwezig.

Marieke Keijser foto Ronald van den Herik (4)

Onderdeel van de Special

Op weg naar Tokio 2020

Studenten Amber Meulenbeld, Marloes Keetels, Malou Pheninckx, Iris Wolves en Marieke…

Inspiratie voor anderen

In een speech gaf voorzitter van het College van Bestuur Ed Brinksma aan hoe de universiteit vindt dat alle talenten van studenten benut moeten worden, bijvoorbeeld via het topsportprogramma. De prestaties die de (oud)studenten geleverd hebben zijn mede daarom prijzenswaardig, aangezien ze als inspiratie dienen voor anderen.

Rebekka Kadijk van het topsportprogramma – ze deed zelf aan drie Olympische spelen mee – vertelt waarom zij vindt dat deze sporters in het zonnetje moeten worden gezet: “De olympische waarden van excelleren, respect en vriendschap horen ook bij de universiteit. Deze sporters hebben prachtresultaten behaald. Niet alleen voor zichzelf, het heeft ook een groot effect op de universiteit.” Die bijdrage wordt in het nieuwe sportcomplex, dat nu in aanbouw is, vereeuwigd in een Wall of Fame. Daarin komen foto’s van de sporters te hangen.