Bron: youtu.be

Rechtenstudent Tim Nguyen weet niet precies wat de informatiemarkt inhoudt. “Ik volg gewoon mijn groep”, lacht hij. Terwijl bedrijfskundestudent Sarah Teunissen fanatiek de kraampjes afstruint. “Deze markt is zeer informatief.”

Verenigingen

Er staan honderden kraampjes van verenigingen, maar Nikkie Jiang en Jesimae Lewerissa hebben nog geen vereniging gevonden die hun belangstelling wekt. “Maar we hebben ons net aangemeld bij de Chinese vereniging CSA”, vertelt Nikkie. “Ik ben een Chinees, dus het is bijna vanzelfsprekend dat ik me daarbij aansluit.”

Student Gezondheidswetenschappen Tyco Landman gaat zich inschrijven bij de dansvereniging. “Ik hou van ballroomdans, dus dat is een must.”

Souvenirs

Op de markt verzamelen studenten souvenirs van de kraampjes. Julie Cramwickel en Sarah hebben een flinke collectie opgebouwd: twee condooms, een waterfles, een hartvormige spiegel en een aantal armbanden. “Wij bewaren ze als aandenken van deze week.”

Naast een officieel aandenken wil Melle Spanjerberg ook graag illegale souvenirs bemachtigen. “Ik probeer bierglazen mee te nemen. Dat is wat ik met mijn vrienden doe. Als we uitgaan, nemen we stiekem glazen mee. Hoe groter de glazen, hoe beter.”