Bron: youtu.be

Verschillende studentenorganisaties hebben zondag hun kraam op de campus tot in de puntjes versierd om de nieuwe internationale studenten te verwelkomen. De blijdschap is te merken bij de studenten tijdens de eerste dag van de Eurekaweek. Bedrijfskundestudent Arina Karelskaia kan niet wachten om nieuwe vrienden te maken. “Ik kijk er heel erg naar uit om iedereen te leren kennen”, zegt ze met een brede glimlach.

Nieuwe avontuur

Austina Tarvydaite is heel enthousiast, maar tegelijkertijd een beetje zenuwachtig voor haar eerste weken in Rotterdam, vertelt de studente Management of International Social Challenges. “Ik heb nog geen kamer gevonden. Gelukkig heb ik een tijdelijke woonruimte kunnen regelen, maar ik zoek nog verder.” Dat ze zenuwachtig is mag de pret niet drukken. Zij maakt vrolijk praatjes met iedereen. “Ik hoop veel vrienden te maken hier, want ik ben echt alleen gekomen en ken nog niemand.”

De Luxemburgse Milan Singh is net een paar uur geleden aangekomen in Rotterdam. Hij begint aan de International Bachelor Business and Business Economics. “Ik heb alles een beetje last-minute gedaan, ik heb bijvoorbeeld pas vanochtend mijn koffer thuis ingepakt. Maar ik ben hier, dus alles komt goed”, zegt hij. Zijn eerste plan? “Een leuke studentenvereniging zoeken. Ik wil me er graag bij aansluiten.

Watertaxi en Amsterdam

Wat lijkt de studenten leuk om te doen in Nederland? “De watertaxi proberen en een keertje Amsterdam zien”, zegt economiestudent Rebecca Panlilio. Besdrijfskundestudent Larissa Moraes: “Ik wil vooral zo veel mogelijk vrienden maken met mensen uit alle hoeken van de wereld.”