Begin juli was het bestuur van de Eurekaweek nog in de wolken dat hun ‘droomscenario’ uitkwam. De werkelijkheid en snel stijgende coronabesmettingen haalden die plannen echter in. “De hele week blijft superleuk en grootschalig”, beloofde voorzitter Kirsten Prins toen al. Die belofte maakt de Eurekaweek waar, maar bij grootschalige feesten moeten de deelnemers testen voor toegang en er zijn vaste zitplekken. De biercantus is daarmee gered, maar voor de andere avonden is een alternatief plan bedacht.

De opening van de Eurekaweek opening bij Ahoy met 4000 eerstejaars

Lees meer

Eurekaweek is ‘terug in vol ornaat’ en rekent op recordaantal deelnemers

Het Eurekaweekbestuur kreeg afgelopen donderdag groen licht: de introductieweek kan (min…

Battle of the Faculties en Guilty Pleasure Party

Het traditionele openingsfeest in de Maassilo wordt dit jaar vervangen door de Battle of the Faculties. Een ‘epische spelshow’ noemt de Eurekaweek het zelf. De Battle vindt, net als de opening van de week, plaats in Ahoy. Kennismaken met het Rotterdamse nachtleven staat normaal centraal op de woensdagavond. Dat is door de coronamaatregelen dit jaar niet mogelijk. In plaats daarvan is de Guilty Pleasure Party bedacht waar de studenten onder meer een muziekbingo zullen spelen.

De afsluitende Night of the Songs is ook in het aangepaste programma het laatste evenement van de week. De locatie is wel veranderd. Dit jaar is het feest in twee shifts in het Neptunusstadion.