Wilte (21) was een vriendelijke, slimme en daadkrachtige student die zijn masterdiploma bijna had behaald. Hij werkte aan zijn thesis en maakte plannen voor de toekomst.

Dirk Schindler, bij wie Wilte dit jaar een vak en een seminar volgde, herinnert zich hem als een toegewijde student. “Wilte was niet de eerste die zich uitsprak, maar had altijd heel goede opmerkingen en bijdragen. Hij heeft het policy paper van zijn groep binnen ons seminar zeer goed en overtuigend verdedigd. Ik ben echt geschokt door dit onverwachte nieuws. Iedereen die Wilte heeft ontmoet, zal hem missen.”

Zijn medestudenten en vrienden Anne, Jasper, Jair en Jeroen herinneren zich Wilte als een sociaal persoon vol humor. “Wilte was een goedlachse, gezellige en intelligente jongen en nog zo veel meer. Een lach op je gezicht was gegarandeerd als je tijd doorbracht met Wilte, maar er was ook altijd plek voor een goed gesprek. Zijn scherpe en gevatte opmerkingen maakte het een plezier om met hem om te gaan. Zelfs tijdens de saaiste colleges was het gezellig met hem. Hij was altijd serieus bezig met studeren, maar wel met een lach op zijn gezicht. Die lach stond hem erg goed en zullen we nooit vergeten. Wilte, we zullen je missen.”

Ons medeleven gaat uit naar de ouders van Wilte, zijn broer, familie, vrienden en medestudenten. Wij wensen hen allen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Er is een herdenkingsruimte ingericht in het E-gebouw, kamer EB-12. Hier zal een condoleanceregister beschikbaar zijn voor iedereen die een boodschap wil achterlaten. De ruimte is open van 12.00 – 16.00 uur op maandag tot en met vrijdag tot 25 juni.

Patrick Groenen, Decaan Erasmus School of Economics

Brigitte Hoogendoorn, Programme Director Erasmus School of Economics