protesten studenten fysiek onderwijs coronacrisis Amsterdam 2 oktober 2020

Lees meer

Op een stip protesteren voor meer fysieke les

In Amsterdam protesteerden studenten voor meer fysiek onderwijs. Op het Museumplein…

Studiefinanciering, selectie aan de poort, collegegeld, woningnood, de verkiezingen, het Interstedelijk Studenten Overleg en de Landelijke Studentenvakbond hebben altijd hun mening klaar en werpen zich op als de stem van studenten. Het ISO heeft zijn wortels in de medezeggenschap van universiteiten en hogescholen, het LSVb is een vakbond. Het ISO neigt meer naar overleg, waar de LSVb sneller actie wil voeren. Maar meestal trekken ze samen op.

Het ISO kiest een hbo’er als voorzitter, werd vrijdag bekend: de 22-jarige Lisanne de Roos. Dat zij als hbo-student de voorzitter wordt van het ISO is uitzonderlijk. De Roos heeft haar bachelor bestuurskunde/overheidsmanagement aan Avans Hogeschool afgerond en volgt momenteel een schakeltraject aan de Universiteit Leiden voor de master management publieke sector.

#ikwilnaarschool

Ze is niet de enige hbo’er in het nieuwe bestuur. Penningmeester Jochem Tollenaar volgt de lerarenopleiding wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. De andere bestuursleden zijn wo-studenten: Bjorn Blom (Groningen), Gijsbert van Elven (Utrecht) en Thomas van der Meer (Twente).

Bij de Landelijke Studentenvakbond wordt de 23-jarige Ama Boahene de nieuwe voorzitter. Zij was initiatiefnemer van de actiegroep #ikwilnaarschool, die in de coronacrisis voor meer fysiek onderwijs pleitte. Ze is masterstudent rechten aan de Universiteit Utrecht en volgt de vooropleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De LSVb-vicevoorzitter heet Joshua de Roos, eveneens actief bij #ikwilnaarschool. Hij studeert aan de Universiteit voor Humanistiek en was daarvoor student aan de Universiteit van Amsterdam. De andere aankomende LSVb-bestuursleden zijn Ivy Dirksen (Fontys en Radboud), Nol van Gerven (TU Delft en Universiteit Leiden) en Naomi Rajiv (Fontys en Erasmus Universiteit).

Unicef

Rajiv volgt momenteel de master Governance and Management in the Public Sector aan de EUR en deed daar in het collegejaar 2018-2019 een pre-master voor. Eerder volgde ze de bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, waar ze ook lid is geweest van de medezeggenschapsraad. Ze is mede-oprichter van het Unicef studententeam in Eindhoven.

230810-091_Ronald_Eurekaweek

Lees meer

ISO: Tienduizenden studenten vertraagd door corona

Het aantal studenten met studievertraging is met 54 duizend toegenomen, zegt het…