250A4315

Lees meer

Gerson F. was zo boos dat hij ‘iemand pijn wilde doen’

Het was niet de bedoeling van Gerson F. om te verkrachten, beweerde hij donderdag in de…

F. achtervolgde in juli 2018 de Indonesische studente toen zij vanuit het centrum van Rotterdam richting Kralingen fietste. Voor haar deur in De Esch viel hij haar aan. Ze werd niet alleen verkracht; hij probeerde haar ook te wurgen met een t-shirt. Ze overleefde de aanval ternauwernood.

De nu opgelegde straf is hoger dan de oorspronkelijke beslissing van de rechter. Die behandelde de toentertijd 18-jarige F. als minderjarige, mede omdat hij als kind het slachtoffer is geweest van verwaarlozing en (seksuele) mishandeling. De rechter legde hem toen twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs op.

Stoornissen

Omdat zijn vele stoornissen sindsdien niet verminderd zijn, heeft het gerechtshof nu besloten om hem als volwassene te berechten en tbs met dwangverpleging op te leggen. Het gerechtshof vindt dat ook passender in een zaak waarbij het slachtoffer levensgevaarlijk gewond raakte.

“In hoger beroep is vastgesteld dat de verdachte een ernstige persoonlijkheidsstoornis heeft en sterk verminderd toerekeningsvatbaar is”, aldus het hof. Het risico dat F. opnieuw seksueel of gewelddadig gedrag zal vertonen, is volgens het hof erg groot.

Stille tocht

Het incident gaf in 2018 veel beroering in de studentengemeenschap. Na de brute verkrachting organiseerden studenten een stille tocht tegen seksueel geweld.

politiewagen_auto_politie_foto_Politie.nl_

Lees meer

Studente EUR slachtoffer van verkrachting

De Indonesische studentenvereniging PPI Rotterdam bevestigt dat het slachtoffer van de…