Vanwege corona ziet die opening er wel flink anders uit dan andere jaren. Met het thema Making Minds Matter is er een online talkshow. Die kun je vanaf 15 uur zien, door je aan te melden. Onder andere burgemeester Ahmed Aboutaleb, Chief Diversity Officer Semiha Denktas, ontwikkelingspsycholoog Eveline Crone en neuro-epidemioloog Arfan Ikram zijn te gast. De nieuwe collegevoorzitter Ed Brinksma is er voor het eerst bij.

Lees meer

Opening Academisch Jaar

Op maandag 31 augustus wordt het nieuwe academisch jaar officieel geopend met een online…

Wat inmiddels ook vaste prik is in de eerste week van het nieuwe collegejaar, is protest. In heel Nederland stappen academici op de fiets voor tochten langs de Nederlandse universiteiten. Ze willen daarmee aandacht vragen voor de wildgroei van tijdelijke contracten onder universitair personeel. Ook de Erasmus Universiteit ligt op de route. Deelnemers fietsen van Leiden via de TU Delft naar campus Woudestein, waar ze rond 14 uur aankomen.

Lees meer

Tour of academics

Vakbonden Aob en FNV en protestbeweging WOinActie organiseren fietstochten langs de…

Verder deze week:

ESN Tuesdays, de wekelijkse borrel voor internationale studenten is terug. ESN-Rotterdam organiseert de borrel coronaproof in Café de Beurs, dinsdag 1 september van 20 tot 1 uur.

Lees meer

ESN Tuesdays – Opening drink

ESN-Rotterdam, de internationale studentenvereniging, organiseert iedere week een borrel…

En de Erasmus Gallery is weer open. De nieuwe tentoonstelling Welcome Back staat in het teken van weerzien. Er worden werken uit de kunstcollectie van de universiteit getoond die tijdelijk ergens ander waren, in bruikleen of voor restauratie. Vanaf 31 augustus is de tentoonstelling te zien in de Gallery in het Erasmusgebouw, open van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 18 uur.

Lees meer

Tentoonstelling: Welcome Back

Voor het eerst sinds de coronacrisis is er weer kunst te zien in de Erasmus Gallery op…

Op de agenda In deze rubriek licht EM wekelijks uit wat er te doen is voor EUR-studenten of -medewerkers. Wil je jouw open feest, lezing of evenement in onze agenda? Stuur een mailtje naar [email protected].