Jenny van den Berg lintje Gommers
Jenny van den Berg.

Wel haar intentie: “Die man moet een lintje”, dacht ze toen ze met haar twee puberzoons (16 en 19 jaar) en man op de bank televisie keek en Gommers zag vertellen over de perikelen op de Intensive Care. Het was de tijd dat het er enorm om spande of de IC het wel aan kon. “Hij was daar zó eerlijk, oprecht in zijn gevoel en kon alles zo goed uitleggen. Dat raakte me enorm. Hij staat voor mij ook symbool voor alle IC-medewerkers.”

“Ik ben helemaal niet zo’n influencer, maar dacht: dit moet op Facebook. Ik waagde de stap, zette mijn gevoelens onder elkaar en deelde.” Ze bleek de juiste toon aan te slaan: het bericht ging viraal op Facebook, een andere vrouw kopieerde haar tekst en ook dat is talloze malen gedeeld. In totaal zitten ze op 50.000 deelacties. “Koningsdag is al snel dus ik weet niet of het gaat lukken maar op deze manier waardering laten blijken, is ook al wat. Ik heb Gommers ook een brief geschreven.”

Desnoods volgende Koningsdag

Van den Berg is met haar man ondernemer in Molenschot. “Het zijn moeilijke tijden, ik slaap er echt minder door. We verkopen tourcaravans en kampeeraccessoires. Die markt ligt natuurlijk helemaal op zijn gat. Dit jaar was de eerste Tweede Paasdag – onze beste dag normaal gesproken – dat we dicht moesten.” Ook is Brabant, zoals bekend, hard getroffen. “We horen in onze omgeving wel mensen die het ook hebben gehad.”

Ze is gepast trots op de mensen die haar bericht gedeeld hebben. “Ik ben blij dat ik niet de enige ben die het zo voelt over Gommers en dat het schijnbaar een nationaal gedeeld gevoel is” Haar man zag haar al bij Jinek zitten, maar daar voelden zij en haar puberzoons niets voor. “Daar doe ik het echt niet voor. Ik hoop wel dat degenen die hierover gaan, Gommers voordragen voor een lintje. Desnoods voor Koningsdag volgend jaar.”