In De pest is de Algerijnse kuststad Oran in de greep van een dodelijke ziekte. Slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood en de stad gaat in quarantaine. Camus beschrijft hoe mensen reageren op de ziekte en de afsluiting van de buitenwereld.

73 jaar na de verschijning wordt De pest overal ter wereld herlezen. Waarom is dit boek juist nu een must-read? Welke patronen uit De pest vinden we terug in de coronacrisis? En waar moet je op letten om te genieten van de roman? Ruud Welten, hoogleraar aan de Erasmus School of Philosophy, geeft een literair-filosofische introductie op het existentialisme van Camus en zijn boek De pest uit 1947.

https://open.spotify.com/episode/1sJuH0CLku1iU8qcN32ljB

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.

Verder praten over Camus en De pest? Studium Generale organiseert op woensdag 15 april van 16.00 tot 17.00 uur een digitale boekenclub. Inschrijven kan hier.