Nu bijna alle gebouwen op slot zijn, is de situation room verhuisd naar de Community for Learning and Innovation (CLI) in het Polakgebouw. Pjotr van Baarle van het Media Support Centre laat ons zien hoe de tijdelijke kamer eruit ziet.

Bron: youtu.be

Tweehonderd colleges per dag

“Gemiddeld worden er tweehonderd colleges per dag gegeven, zowel vanuit de campus als vanuit het huis van docenten”, vertelt Pjotr van Baarle. Docenten die thuis online colleges geven maken gebruik van Panopto, software waarmee ze tijdens het college bijvoorbeeld hun slides kunnen vertonen. “Al het online onderwijs heeft technische ondersteuning nodig, en die ondersteuning bieden we vanuit deze kamer.”

In de situation room zit medewerker Nolan, dia al vijf jaar in dienst is voor het Support Centre van de EUR. Hij regelt dat alles vlekkeloos loopt en behandelt technische vragen over het geven van online colleges. Op het moment van het filmen worden er drie colleges opgenomen. “Op de campus nemen we colleges op in het Theil-, Sanders- en Van der Gootgebouw”, zegt Van Baarle.

corona situation room MSC

Lees meer

Criminologie-college online: ‘Hallo horen jullie mij?!’

Bericht vanaf een nagenoeg lege campus: alle colleges worden sinds de uitbraak van corona…